Mijn favorieten

Verhuren

Uw woning is een kostbaar bezit en het verhuren ervan vraagt om een nauwkeurige aanpak. IB Makelaars begrijpt dit en zal u uitgebreid informeren en stap voor stap begeleiden in het hele proces.

U kunt vrijblijvend een afspraak maken om de betreffende woning te komen bekijken. Tijdens deze afspraak ontvangt u van IB Makelaars informatie over de werkwijze en eventuele kosten zodat u meteen weet waar u aan toe bent.

Als u de woning wilt verhuren, wordt met u besproken wat een reële huurprijs voor uw woning is, wat een verhuurtermijn inhoudt, welk model huurovereenkomst gebruikt kan worden en uiteraard wat voor type huurder u graag wenst. De ervaren medewerker van IB Makelaars kan u adviseren en handige tips geven over uw woning. Ook als u gaat verbouwen, of daarvoor plannen heeft, staat IB Makelaars u daarin graag bij.

HUURDER
Het zorgvuldig matchen met de juiste huurder is een taak die wij graag op ons nemen. Wij vinden voor u een huurder die past in het vooraf door u afgegeven profiel. Hierbij moet u denken aan financiële draagkracht, leeftijd, wel of geen kinderen en huisdieren, werk, hobby’s enzovoort.
IB Makelaars beschikt over een database van huurders die dagelijks wordt aangepast.

Alle potentiële huurders worden door een medewerker van IB Makelaars persoonlijk ingeschreven. Inkomensgegevens, huidige woonsituatie, samenstelling van het gezin en eventuele referenties van vorige verhuurders worden door ons geregistreerd.
Bij de inschrijving is het overleggen van een legitimatiebewijs verplicht.

De huurders waar wij voor bemiddelen zijn particulieren, bedrijven en hun buitenlandse werknemers die voor bepaalde tijd in Nederland verblijven.

ANTECENDENTENONDERZOEK
Uiteraard wilt u geen risico lopen en er van verzekerd zijn dat uw huurder de maandelijkse huur kan betalen. Een antecedentenonderzoek, ook wel huurderscheck genoemd, is hierbij een bron van informatie. Wij zorgen voor een snelle inzage in de kredietwaardigheid en het betalingsverleden van uw potentiële huurder.

STAPPEN VOOR DE VERHUUR
U heeft kennisgemaakt met IB Makelaars, alle informatie ontvangen en rustig doorgelezen en het besluit is genomen; u gaat verhuren! Maar wat nu?
U ontvangt een opdrachtbevestiging waarin alle gemaakte afspraken duidelijk worden omschreven.

Er wordt een professionele presentatie gemaakt van uw woning. Deze bevat mooie foto’s en heldere teksten, zowel in het Nederlands als in het Engels. IB Makelaars gaat actief voor u aan de slag om te zoeken naar de juiste huurder.

Kandidaten die geïnteresseerd zijn in het huren van uw woning worden aan u voorgesteld.

Een medewerker van IB Makelaars bezichtigt samen met de geïnteresseerde huurder uw woning en zal hierbij vakkundig informatie verstrekken.

DE JUISTE HUURDER VOOR UW WONING IS GEVONDEN, HOE NU VERDER?
IB Makelaars verzorgt een concept huurovereenkomst voor zowel u als uw huurder.

Bij akkoord draagt IB Makelaars zorg voor ondertekening van de definitieve, originele stukken.

De betalingen van de huurder worden door IB Makelaars voor u geïnd.

IB Makelaars regelt de oplevering van de woning en de sleuteloverdracht.

Hierbij wordt een uitgebreid inspectierapport gemaakt over de conditie van de woning, meterstanden enz.

U kunt er tevens voor kiezen om het volledige beheer van uw woning door IB Makelaars Vastgoedbeheer te laten verzorgen. Bij contact kunt u uw gegevens doorgeven, wij maken dan op korte termijn een afspraak met u.

VERGUNNING EN TOESTEMMING
IB Makelaars verzorgt ook voor u eventueel de vergunning voor de leegstand en neemt contact met uw geldverstrekker op voor de benodigde toestemming. Hierin heeft IB Makelaars een betrouwbare partner gevonden: de stichting Tijdelijk Twee Woningen. Zij hebben een direct contact met de plaatselijke overheidsinstanties en de geldverstrekkers, waardoor u verzekerd bent van zorgeloos verhuren.
 

Woning van de maand

Bel mij

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring